TA STRAN UPORABLJA PIŠKOTKE

Ta stran uporablja piškotke - ko obiščete stran se v vaš brskalnik shranijo informacije, ki omogočajo da ob ponovnem obisku prepoznamo ta brskalnik in ugotovimo, da je v preteklosti nekdo s tem brskalnikom že obiskal to stran. To nam omogoča analitko obiskanosti spletne strani.

TA STRAN UPORABLJA NASLEDNJE PIŠKOTKE

Vir Ime piškotka Veljavnost Namen
naredi-aplikacijo.si PHPSESSID do konca seje Osnovna funkcionalnost
naredi-aplikacijo.si cc_analytics 1 leto Sprejemanje pogojev o piškotkih
naredi-aplikacijo.si cc_necessary 1 leto Sprejemanje pogojev o piškotkih
google.com __utma 2 leti Google Analytics
google.coms __utmb 30 minut Google Analytics
google.com __utmc do konca seje Google Analytics
google.com __utmz 6 mesecev Google Analytics

Več o piškotkih, ki jih uporablja Google Analytics lahko najdete tukaj.

 

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so majhne datoteke, ki se shranijo na vaši napravi in hranijo informacije, do katerih lahko dostopa spletna stran. Uporabljajo se za različne namene, največkrat za prilagajanje strani uporabniku, beleženju statistike obiska, beleženju obiska oglasov in njihove primernosti in podobno. Hranijo lahko informacije, ki so bile posredovane vašemu brskalniku s strani obiskane spletne strani ali s strani tretjega partnerja katerega storitve so vključene v obiskano spletno stran.

Vrste piškotkov:

  • Začasni piškotki (session cookies), ki so ustvarjeni zgolj začasno in beležijo podatke med vašim brskanjem. Ko zaprete okno vašega brskalnika, se piškotki izbrišejo.
  • Trajni piškotki (persistent cookies) ostanejo na vašem računalniku ali drugi napravi in so aktivirani vsakokrat, ko obiščete spletno stran. Uporabo piškotkov lahko blokirate v nastavitvah izbranega brskalnika.

KAKO LAHKO BLOKIRAM PIŠKOTKE?

Piškotke lahko blokirate v nastavitvah vašega brskalnika: